jordbassiner

Fuglelivet i og omkring Jordbassinerne i Assens

Fuglelivet i og omkring Jordbassinerne i Assens

Af: Bent Christensen
Dato: 15. marts 2021

Fuglelivet i og omkring Jordbassinerne i Assens i marts måned.

I løber af vinteren er der blevet tyndet ud i buske og træer så man kan se ud over Lillebælt og områdets søer. En rørskov er ligeledes blevet lagt ned så en ny kan vokse frem i løbet af foråret.

Denne marts dag så vi mange forskellige fugle på vandreturen rundt på Jordbassinerne. Bl. a. 2 tårnfalke som sad på hegnet ved sommerhusområdet, den ene af dem var senere på jagt over stien ud mod vandet.

Vi så også Gråstrubet Skallesluger samt et par Gravænder i søen længst mod nordvest. Gråænder samt en del Blishøns sås i hjertesøen. Knarand og Troldænder samt en masse Pibeænder var der i de sydlige søer. Der var også 2 par Knobsvaner , det ene par i det tidligere rensningbassin og det andet par i den sydlige sø.

Gæslingerne er rigtig kommet frem på pilebuskene og blomsterknopperne er godt fremme på havtorn buskene.

https://www.visitassens.dk/assens/planlaeg-ferien/jordbassinerne-i-assens-gdk1111594

https://ebberupfoto.dk/jordbassinerne-i-assens-paa-en-flot-efteraarsdag-i-oktober/

Nedenstående galleri viser billeder af de forskellige arter, og navnene kan ses ved at holde musen over hvert enkelt billede

http://<a title=”viewbug photo contests” href=”https://www.viewbug.com/photo-contests”><img style=”width:200px;” alt=”viewbug photo contests” src=”https://www.viewbug.com/media/images/layout/badges/daydreamer.png”/></a>

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.