Uddybning af Assens havn

Uddybning af Assens havn

Uddybning af Assens havn

Uddybning af Assens havn. Assens havn har i flere år trængt til at blive uddybet, fordi værftet har måttet sige nej til opgaver, da skibenes dybgang har været for stor til at kunne komme i dokkerne.

Sidste år besluttede politikerne så at nu skulle det være, og i øjeblikket er Svendborg Uddybning så igang med 2 fartøjer. Det ene fartøj er en pram “Nikolaj Saj” med en påmonteret gravemaskine, det andet er fartøjet “Jette Saj” der er et selvsejlende fartøj. Derudover bruges der en pram med oplukkelig bund til at fylde det opgravede bundmateriale  over i. Prammen bliver skubbet af en slæbebåd “Susanne Saj”.

Det første stykke tid blev det opgravede materiale klappet, som det hedder på fagsprog, SV for Sønderby Klint. Og da Jette Saj kom til, overtog dette fartøj klapnings sejladserne, og Nikolaj Saj med pram gik over til at tømme indholdet over i lastbiler som kører materialet til Esbjerg for deponi p.g.a. forurening af materialet fra skibenes bundmaling.

Der skal også uddybes til 3 meters dybde ind til kranen mellem bro A og B på marinaen fordi det også her kniber med at de største lystbåde kan komme ind til kranen for optagning.

Når arbejdet er færdigt vil der være en vanddybde på 7 meter i erhvervshavnen, og over mod marinaen vil der være en skrå afgravning for at få et roligere vand ved de yderste broer i marinaen.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.